• Lorem ipsum

Zelfvertrouwen maakt het leven leuker. Er goed uitzien helpt om zelfvertrouwen te hebben. Dat begint met gezond eten en drinken, genoeg bewegen, je rust pakken en gezellige activiteiten ondernemen met familie en vrienden. Ook uiterlijke verzorging geeft je zelfvertrouwen. Een kekke outfit, een bezoek aan de kapper of even de lippen bijstiften… het komt allemaal neer op de vraag: kan ik me zo vertonen? In een wereld waar schoonheid maakbaar is en overal te koop, vinden wij het jammer dat gezondheid een ondergeschoven kindje blijft. Verhalen over hoe fantastic plastic is nemen we met een flinke korrel zout. Daarnaast bevat veel cosmetica, zoals crèmes en shampoo, siliconen. Op de huid, onder de huid of in het milieu… dat kan niet goed blijven gaan. Tijd om wakker te worden.

Siliconen in cosmetica
Bij cosmetica is het beauty-effect en gebruiksvriendelijkheid belangrijk. Siliconen in cosmetica zorgen voor een glanzende werking en voor een smooth textuur van producten. Vloeibaar rubber of plastic glijdt en smeert als een malle. Het legt als het ware een laagje op je huid (of om je haar). Hierdoor sluit het de huid (en het haar) af. Siliconen pakken de oorzaak van een droge huid niet aan, maar verergeren het zelfs. Ze hebben dan ook geen toegevoegde waarde als het gaat om werkzame stof. Als klap op de vuurpijl verdwijnen siliconen als microplastics in het milieu zodra je onder de douche stapt of in zee gaat zwemmen. Ze zijn een belangrijke veroorzaker van de plastic soep.

Nanodeeltjes
Siliconen in cosmetica worden ook als een coating toegepast om productdeeltjes te vergroten die normaal gesproken in de huid doordringen. Deze nanodeeltjes blijven door de coating op de huid liggen. Of dat dan minder erg is? Daarover zijn de geleerden het nog altijd niet eens. Op basis van wetenschappelijke publicaties hebben wij ons standpunt ingenomen: wij zijn fel tegen. Nanotechnologie en de toepassing van siliconen in nanotechnologie strookt niet met onze groene filosofie.

Zo min mogelijk siliconen
Wij geloven in producten die effectief zijn en – met de wetenschap van nu - beter zijn voor het milieu en je gezondheid. Ons assortiment is - op enkele producten na – siliconenvrij. Heb je een vraag daarover of over de werking van ingrediënten of onze producten? Stel ze gerust. We helpen je graag.