• Lorem ipsum

Dierproefvrije cosmetica is al decennia in zwang. Eind jaren zeventig werden de eerste kritische noten gekraakt. Gevestigde cosmeticabedrijven kregen te maken met merken die er een diervriendelijke filosofie op nahielden. Het waren de luizen in de pels van de cosmetica-industrie. In de loop der jaren groeide het aanbod van dierproefvrije cosmetica. De discussie over wel of niet hield aan. Een échte doorbraak kwam eind 2013. Vanaf dat jaar zijn dierproeven op cosmeticaproducten en ingrediënten binnen de EU (en dus ook Nederland) verboden.

Bij de beesten af
Vroeger wisten we misschien niet beter. De bewustwording rondom het experimenten met dieren voor onze gezondheid en veiligheid was nog beperkt. Maar tegenwoordig? Consumentenverlangens naar een zachte huid, haar dat glanst of make-up die niet korrelt eerst even op een muis of een aap uitproberen? Dat is bij de beesten af. Helaas worden er buiten de EU nog steeds dierproeven uitgevoerd voor en door de cosmetica industrie. Dit betekent dat cosmeticabedrijven die ook buiten de EU hun producten verkopen niet automatisch dierproefvrij zijn. Cosmeticaproducten die in de EU zijn ontworpen, geproduceerd en uitsluitend binnen de EU verkocht worden, zijn gegarandeerd dierproefvrij.

MinkBC is 100% dierproefvrij
Groene cosmetica betekent voor ons dierproefvrije cosmetica. Onze merken worden uitsluitend verkocht in de EU. Daarnaast is het grootste gedeelte van ons assortiment ontworpen en geproduceerd binnen de EU. Het merk Phyto5 is afkomstig uit Zwitserland. Daarvoor geldt de EU-regulering. De oorsprong van het merk Mineralogie ligt in de Verenigde Staten. Zowel de ingrediënten als de (complete) producten zijn niet op dieren getest. Heb je een vraag over onze filosofie of onze dierproefvrije cosmetica? Stel ze gerust. We helpen je graag.