Heb je vragen of advies nodig? Bel ons op: 0031 88 3366800 of whatsapp ons op: 06 394 492 40
Ontvang 10% korting op je eerste bestelling!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt een kortingscode voor 10% korting op je eerste bestelling. Daarnaast ben je als eerste op de hoogte van onze acties een aanbiedingen.

Abonneer
  • Lorem ipsum

De kracht van kersen

6 Jul 2021
door Sandra Jacobs

 

Eten volgens de seizoenen heeft veel voordelen. Met het eten van seizoensproducten krijg je de juiste vitamines en mineralen binnen die jouw lichaam in deze periode ook meer nodig heeft. Rood fruit is het fruit van de zomer waaronder ‘one of my favorites’ zeker de kers is.

 
Kersentijd. Ik vind ze echt heerlijk! In juli en augustus zijn ze op z’n best, lekker zoet en sappig. Je mag ze ook veelvuldig eten omdat ze laag in calorieën zijn. Klinkt goed toch?
 
Een schaaltje kersen per dag zorgt ervoor dat je gelukshormonen aanmaakt, je cortisolspiegel balanceert en je beter slaapt (door de stofjes tryptofaan, serotonine en melatonine). 
 
Doordat kersen o.a. boordevol polyfenolen vitamine A, C, E en kalium zitten, maakt het eten van kersen ook je huid gezonder en beïnvloedt het positief de gezondheid. Kalium zorgt, samen met Natrium voor een betere zenuwprikkelgeleiding en het samen trekken van de spieren. 
 
Anti-oxidanten vangen vrije radicalen, veroorzaakt door oxidatieve stress (vaak door een ongezonde levensstijl) waarmee vroegtijdige huidveroudering kan worden voorkomen. Kersen zitten er boordevol mee. 
 
Jazeker, het eten van kersen heeft -zoals gezegd- nog meer positieve effecten op de gezondheid. Diverse wetenschappelijke studies tonen aan (zie bron) dat het bloeddrukverlagend werkt, beschermt tegen hartritmestoornissen en ontstekingsremmend is. Dus ook gunstig bij huidontstekingen, rosacea en acne. 
 
Tevens kan voor diabetici en bij obesitas het eten van kersen een gunstige invloed hebben op de vetstofwisseling, blijkt ook uit een aantal studies (zie bron).
 
Nog een laatste leuk weetje is dat kersen ook je humeur kan verbeteren. Een vrolijke noot dus, die kers.
Laat vrolijkheid nou net ook de emotie zijn die staat voor het Element Vuur, het element van de zomer, volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde. 
 
De kers, dat zo’n klein rond vruchtje zoveel impact kan geven op onze gezondheid.
Het moet even gezegd worden. Ik ben eigenlijk best wel een beetje onder de indruk van dit stukje ‘powerfruit.’  Ik word er echt blij van. 
 
Pas alleen wel op met de pitten, die zijn giftig als je ze kapot bijt. Als je er één per ongeluk inslikt is dat niet gelijk een ramp maar wees er wel een beetje voorzichtig mee.
 
Pick a Cherry & Enjoy!
 
Liefs, Sandra
 
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »