Heb je vragen of advies nodig? Bel ons op: 0031 88 3366800 of whatsapp ons op: 06 394 492 40
Ontvang 10% korting op je eerste bestelling!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt een kortingscode voor 10% korting op je eerste bestelling. Daarnaast ben je als eerste op de hoogte van onze acties een aanbiedingen.

Abonneer
  • Lorem ipsum

Zinkoxide: Ons favo ingrediënt in onze make-up

2 Mar 2023
door Sandra Jacobs-Mink

Terug naar de basis: een foundation met actieve werkstoffen voor de huid mét en zonder problemen.

Een gezonde, goed verzorgde huid laat de beste versie van jezelf zien. Een trend die momenteel naast de trend van invasieve technieken een steeds grotere plek inneemt.

Tijd om onze huidverzorgingsroutines op te frissen dus, deze te vernieuwen en ook nieuw leven in te blazen.

De basis van optimale huidverzorging begint bij een ​​beter begrip van de ingrediënten in onze cosmetica. In deze blog bespreken we een van de meest gebruikte ingrediënten in onze make-uplijn en ons favoriete ingrediënt, Zinkoxide.

Wat is het?

Zinkoxide is een fijne, witte poederachtige substantie die wordt gebruikt in bijna elk make-up product dat geformuleerd wordt. Zinkoxide kan van nature voorkomen, maar de meest voorkomende vorm die in cosmetica en huidverzorging wordt gebruikt, ontstaat door een warmtereactie op zinkcomposieten. Het is een door de FDA goedgekeurde stof die vaak wordt gebruikt in zonnebrandmiddelen en minerale cosmetica.

Waarom gebruiken we het?

Zinkoxide heeft veel voordelen in onze make-up. Het werkt als een licht vulmiddel wanneer het wordt vermengd met mineralen en andere natuurlijke ingrediënten om een ​​luxueus zachte textuur te creëren. Het heeft daarnaast zeer belangrijke antibacteriële eigenschappen die de houdbaarheid van make-up verlengt. Deze antibacteriële eigenschappen zijn ook een bijkomend voordeel voor je huid, omdat ze helpen beschermen tegen bacteriën en secundaire infecties tot puistjes of zelfs helpen acne te verminderen.

Zinkoxide is niet-allergeen en niet-comedogeen, wat betekent dat het de huid niet irriteert of de poriën verstopt. Het is eigenlijk zelfs zo dat het het tegenovergestelde doet door irritatie te verminderen en de huid te kalmeren. Een belangrijk ingrediënt ook in de meeste acnebehandelingen die helpen bij het kalmeren van ontstekingen en het verminderen van roodheid in gebieden die gevoelig zijn voor acne.

Zinkoxide heeft ook preventieve eigenschappen! Het creëert een barrière op je huid en beschermt je gezicht en lichaam tegen externe factoren en UV-straling. Er zijn ook aanwijzingen dat zinkoxide helpt om vocht in je huid te binden, waardoor deze fris en strak blijft en helpt om rimpels en fijne lijntjes te verminderen. Dit vochtbindend vermogen helpt ook de droge huid te bestrijden, vooral in de wintermaanden.

Hoeveel gebruikt Mineralogie in haar formules?

In onze Mineralogie foundations wordt zinkoxide zonder nano deeltjes gebruikt en houden we onze concentraties in evenwicht om een ​​goede huidbescherming te garanderen zonder de look en feel van onze producten te beïnvloeden. Je zult bijvoorbeeld nooit de witte waas van zinkoxide op je huid zien, maar wees gerust, het werkt achter de schermen wel heel goed om je huid te beschermen.

Terug naar de basis…

Zinkoxide is een belangrijk ingrediënt in al onze foundations. Van onze Award-Winning Loose Mineral Foundation tot onze gloednieuwe Liquid Zinc Foundation voor de probleemhuid; het vinden van de juiste foundation voor je huid kan net zo eenvoudig zijn als het uitproberen van onze proefsetjes of voor een goed advies bij onze beauty experts en verkooppunten.

Laten we teruggaan naar de basis en dit jaar lief vooral zijn voor onze huid!

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »