Heb je vragen of advies nodig? Bel ons op: 0031 88 3366800 of whatsapp ons op: 06 394 492 40
Ontvang 10% korting op je eerste bestelling!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt een kortingscode voor 10% korting op je eerste bestelling. Daarnaast ben je als eerste op de hoogte van onze acties een aanbiedingen.

Abonneer
  • Lorem ipsum

Element Metal: Overgang naar de herfst

21 Aug 2023
door Sandra Jacobs-Mink

De zomer loopt ten einde en we maken ons op voor een prachtig seizoen van balans en verandering. Het is tijd om de overgang te maken van de bruisende energie van de zomer naar de rustigere, meer introspectieve sfeer van de herfst.

De zomer bracht ons die heerlijke vuurenergie, vol activiteit, vreugde en sociale verbindingen. Maar nu, terwijl de herfst zijn intrede doet, worden we begroet door de verfijnde energie van het element Metaal. Denk aan de koele avonden, het zachte schijnsel van de maan en de gelegenheid voor meditatie en rust.

Volgens de oude Chinese geneeskunde staat de Long in verband met het element Metaal. De Long is het zachte, meer introverte orgaan, terwijl de Dikke Darm het meer dynamische, yang-aspect van dit element vertegenwoordigt. Ze delen echter beiden Metaal kenmerken zoals zuiverheid, precisie en spiritualiteit.

Deze prachtige overgang naar de herfst geeft ons de gelegenheid om los te laten wat ons niet langer dient, net zoals de bomen hun bladeren laten vallen om te rusten. Het is een tijd van reflectie en herstructurering, waarin we ruimte creëren voor nieuwe ervaringen en gezonde gewoonten.

Om de balans te bewaren tussen activiteit en rust tijdens deze overgangsperiode, is het essentieel om structuur te creëren in ons leven. Denk aan de kwaliteiten van het element Metaal: sterk, precies en flexibel. We kunnen onze routines herzien en nieuwe gewoonten introduceren die ons ondersteunen, terwijl we zachtjes oude overtuigingen en patronen loslaten die ons niet langer dienen.

En laten we niet vergeten hoe belangrijk ademhaling is, vooral in dit seizoen van Metalen energie. Diepe ademhalingsoefeningen zoals pranayama kunnen ons helpen om evenwicht te vinden tussen activiteit en rust, en ze ondersteunen de gezondheid van onze longen en ons immuunsysteem.

Laat de overgang naar de herfst een tijd zijn om te genieten van de kleine geneugten van het leven, om stil te staan bij wat werkelijk belangrijk is, en om onze innerlijke spirit te cultiveren. Laat ons leiden door de wijsheid van de natuur en onze eigen intuïtie, terwijl we ons voorbereiden op een seizoen van evenwicht en rust.

Verzorg jezelf, luister naar je lichaam en neem de tijd om te rusten en te reflecteren. Deze prachtige overgang naar de herfst biedt ons de gelegenheid om te gedijen en te groeien, zowel van binnen als van buiten. En vergeet niet, net zoals de bladeren hun oude vorm loslaten om plaats te maken voor het nieuwe, kunnen ook wij loslaten en ons openstellen voor positieve veranderingen.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »