Heb je vragen of advies nodig? Bel ons op: 0031 88 3366800 of whatsapp ons op: 06 394 492 40
Ontvang 10% korting op je eerste bestelling!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt een kortingscode voor 10% korting op je eerste bestelling. Daarnaast ben je als eerste op de hoogte van onze acties een aanbiedingen.

Abonneer
  • Lorem ipsum

Maak je huid herfst klaar!

7 Sep 2023
door Sandra Jacobs-Mink

MAAK JE HUID HERFST KLAAR!

Het nazomerweer belooft ons nog aangename dagen, maar de temperatuur koelt ’s avonds al hard af en de dagen worden ook weer korter: de herfst is weer voelbaar en wordt steeds meer zichtbaar op je huid en je voelt het waarschijnlijk zelf ook al een beetje. Hij wordt doffer, valer en droger.

Droge huid in de herfst?

De belangrijkste verandering is de hydratatie van de huid. In eerste instantie zou je denken dat het gure, natte weer het grootste effect op de huid heeft, maar dit is niet helemaal waar. De plek waar je huid namelijk het meest uitdroogt in de herfst is in je eigen huis. De verwarming gaat weer aan met als gevolg een lagere luchtvochtigheid waardoor de huid uitdroogt.

Die lagere luchtvochtigheid zorgt ervoor dat de huid zijn vocht verliest aan de omgeving en daardoor droger gaat aanvoelen en kan zelfs schrale plekken, schilfers en jeuk tot gevolg hebben.

Verzorg je huid met de juiste producten uit Valencia met de pure natuurlijke, biologische Naobay Detoxlijn, de zuivere Creme Acidevan het Zwitserse PHYTO 5 of de Dutch Designed Vitamine C Radiance van Le Beach.

SPF in de herfst?

Een invloed die je misschien niet verwacht op de huid tijdens de herfst is UV-straling. Naarmate de herfst vordert, gaat de zon wat lager staan waardoor de UV-intensiteit wel wat af neemt. Toch kan de UV-index nu nog gemakkelijk 4 halen.

Wanneer het weer wat slechter wordt zijn we geneigd om geen SPF meer te gebruiken, maar de schadelijke UV-straling is altijd aanwezig in de zon, ook als deze minder hevig schijnt of als het bewolkt is. Dat betekent dat je het hele jaar door bent blootgesteld aan straling die zorgt voor huidveroudering, pigmentvlekken, verslapping van de huid en rimpeltjes. 

Ook onze Minerale Foundations beschikken over een minerale filter die schadelijke UV stralen weerkaatsen, het hele jaar door.

Wel gesmeerd met zonnebrand, maar wel meer pigmentvlekjes gekregen door de zon deze zomer en wat nu?

Vanaf je 40e ben je gevoeliger voor het ontstaan van hyperpigmentatie, bruine vlekjes veroorzaakt door een verhoogde productie van Melanine, meestal veroorzaakt door de zon. Ook tijdens zwangerschap of menopauze kunnen door hormonale veranderingen deze pigmentophopingen toe nemen waardoor het zwangerschapsmasker/ Melasma of ouderdomsvlekken kunnen ontstaan.

Naast blijvend gebruik van producten met een SPF kun je de huid ook verzorgen met andere producten om jouw doffe huid meer glans te geven en huidimperfecties kalmeert en jouw teint verheldert dankzij verhelderende ingredienten zoals fruit extracten, pure vitamine C en AHA’s. 

Voeding in de herfst voor een mooie huid

Verzorging van buitenaf is al het halve werk, maar de binnenkant verzorgen is net zo belangrijk om de gezondheid van je huid te versterken en te behouden. Zo speelt voeding ook zeker een rol in het gezond houden van de huid tijdens de herfst. Om een droge huid tegen te gaan is het belangrijk dagelijks voeding met voldoende essentiële vetzuren zoals vette vis, noten of avocado’s te eten en desgewenst aan te vullen met de juiste verhouding van Omega3-6-9 zoals onze Magic Krill. Daarnaast helpt een evenwichtig voedingspatroon met minder geraffineerde suiker, alcohol en lege koolhydraten actief mee aan gezonde huid.

Belangrijk is dat je lichaam alle belangrijke stoffen uit goede voeding kan halen. Voor een mooie huid zijn vitamine A, B en C heel belangrijk. Herfstgroenten zoals pastinaak, pompoen en spruitjes bijvoorbeeld, zitten bomvol met deze vitaminen. Eet volgens de seizoenen voor een mooie stralende huid!

In de herfst mogen we graag weer thee drinken, heerlijk een warme kop thee tijdens de koude dagen. MinkBC heeft zeer zuivere Ries Herbal Tea, aangevuld met kruidenextracten voor jou.

Een heerlijke Oolong thee van de tweede pluk die vitaliserend en ontgiftend werkt, huidveroudering tegen gaat en een dagelijkse ondersteuning is voor een gezonde lifestyle. Vervang je koffie en frisdrank daarom voor een gezonde thee met kruidenelixers.

Collageen tegen een droge huid

Last but not least: Collageen. Collageen trekt vocht aan en heeft een hoog hydraterend vermogen.

Aan de ene kant is het dus belangrijk om de huid van buitenaf te hydrateren, maar door dagelijks Collageen in te nemen herstel je de vochtbalans van binnenuit. Vitamine C, oftewel ascorbinezuur, speelt een belangrijke rol in de lichaamseigen aanmaak van collageen. Ook de mineralen zink en selenium spelen een rol in de lichaamseigen aanmaak van collageen.

Nog niet onomstotelijk wetenschappelijk maar al wel volop in de praktijk bewezen: het nemen van gehydrolyseerd marine collageen helpt bij het behoud van de normale structuur, elasticiteit en uiterlijk van de huid. Gehydroliseerd marine Collageen (niet Vegan; plantaardig Collageen bestaat niet) is een vorm van collageen waarbij de eiwitten in kleinere stukjes zijn geknipt. Op deze manier kan het lichaam het opnemen. Samen met Hyaluronzuur en Vitamine C wordt de aanmaak van collageen actief gestimuleerd. Het is wetenschappelijk bewezen dat vitamine C bijdraagt aan de aanmaak van Collageen in je lichaam.

Gebruikers van éénmaal per dag Revive ervaren daarom ook een stevigere huid die veel minder droog aanvoelt, perfect om deze herfst met een mooie, gezonde huid door te komen! Belangrijk detail is dat deze poedermix ook helpt stijve en stramme spieren, spierblokkades en gewrichtsaandoeningen tegen te gaan (extra belangrijk bij vocht) en ook wondgenezing bevordert na operaties.

Helemaal voorbereid om met een gezonde en mooie huid de herfst door te komen. Geniet van dit mooie seizoen en maak ook mooie wandelingen in de natuur met haar prachtige herfstkleuren.

Enne, wees ondertussen ook een beetje lief voor je huid.

 

Liefs,

Sandra en MINK Team

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »