Heb je vragen of advies nodig? Bel ons op: 0031 88 3366800 of whatsapp ons op: 06 394 492 40
Ontvang 10% korting op je eerste bestelling!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt een kortingscode voor 10% korting op je eerste bestelling. Daarnaast ben je als eerste op de hoogte van onze acties een aanbiedingen.

Abonneer
  • Lorem ipsum

Energetische schoonheidsbehandelingen volgens de Vijf Elementen

31 Aug 2021
door Sandra Jacobs

De Vijf Elementenleer

Allereerst even een ietwat beknopte uitleg over de Vijf Elementenleer want deze reikt heel diep en ver. Deze kennis is gebaseerd op eeuwen oude wijsheid uit de Traditionele Chinese Geneeskunde oftewel de TCM (Traditional Chinese Medicine). Hierbij wordt gezegd dat elk seizoen van het jaar voor een element staat dat gekoppeld is aan een huidconditie, energie en emotie. 

Energetische seizoenen

Wanneer je deze seizoenen volgt kun je qua levenswijze meegaan in wat de natuur oftewel de energie van het seizoen jou te bieden heeft qua voeding, lifestyle en energie. Het energetisch seizoen is overigens anders dan het meteorologisch seizoen en loopt hiermee ook niet helemaal synchroon doordat elk energetisch seizoen verbonden wordt met een tussenseizoen [1]. 

Ieder mens heeft een eigen energie

Vanuit 3000 jaar oude Chinese wijsheid gelooft de TCM bijvoorbeeld niet dat je ineens van de zomer de herfst instapt. Ook bestaat het lichaam niet alleen uit botten, spieren, weefsel en lichaamsvloeistoffen maar ook nog uit vitale energie. Elk mens heeft zijn eigen ‘energie.’ Dat voel je bijvoorbeeld als je met meerdere mensen in een ruimte bent. De energie van dat moment van alle mensen samen geeft jou een fijn of misschien juist wel een onprettig gevoel. Je herkent vast wel dat sommige mensen bij jou energie onttrekken of juist energie geven. 

Wat zijn de Vijf Elementen?

Maar wat zijn nu precies die vijf elementen? Daar is een hele uitgebreide uitleg voor, maar kort gezegd heb je het element Hout (lente), Vuur (zomer), Aarde (tussenseizoen), Metaal (herfst) en Water (winter). Elk element is gekoppeld aan een seizoen maar ook aan één van de vijf lichaamsvloeistoffen. Zoals jouw levensenergie, je aanvoerende en afvoerende bloedcirculatie, jouw lymfestelsel en waterhuishouding. Daarnaast staat elk element ook in verbinding met een paar organen dat de energiestromen in jouw lichaam reguleert [1]. 

Wat elk paar organen per element zijn en doen, zullen we op een later moment uitleggen.

 

 

PHYTO 5 Therapeuten

Je kunt natuurlijk ook terecht bij jouw PHYTO 5 professional. Een gekwalificeerde PHYTO 5 professional geeft behandelingen die veel meer doen dan alleen Wellness, huidverzorging of schoonheidsverfraaiing. Deze professionals volgen bij ons jarenlange intensieve trainingsprogramma’s om hun kennis en kunde te laten groeien, samen met hun ervaring. Zij geven jou graag een uitleg en een advies! 

 

Wat doet een behandeling volgens de Vijf Elementen?

Tijdens een vijf elementen schoonheidsbehandeling kan worden gewerkt op drie niveaus.

Als eerste op jouw huidconditie, oftewel heb je een vette, droge, gevoelige of bijvoorbeeld stresshuid?

Als tweede op jouw energiestromen oftewel de chakra’s, de energiepunten in het lichaam. Door bijvoorbeeld de reflexzones op jouw gezicht te bestuderen en daarop te werken, kan de PHYTO 5 professional bepalen welk element bij jou uit balans is en dat verbeteren. Dit zal niet alleen op het gezicht zijn maar vanuit holistisch oogpunt.

En als derde op de emotie van het moment. Door jou te laten ruiken en kiezen uit de vijf elementen Phyt’Ethers. Zo geef je namelijk zelf aan wat jouw staat van zijn op dat moment is. Het serum dat jij het lekkerst vindt ruiken en waar je voor kiest, is de emotie van het element waar jij op dat moment inzit.

Emoties en de elementen

Elk element staat ook voor specifieke emoties, zoals bijvoorbeeld vertrouwen en tevredenheid maar ook boosheid en verdriet. Door deze emotie positief te versterken krijgt jouw immuunsysteem een boost. Je zult je weer energieker, vitaler en ontspannen voelen wanneer jouw energie weer in balans wordt gebracht.

 

Kleur- en lichttherapie

Deze behandelingen kunnen worden ondersteund door kleur- en lichttherapie en lymfedrainage voor een intensieve werking en resultaat. Heel uitgebreid dus en wanneer je op zoek bent naar behandelingen die jou energieker, vitaler en daarmee mooier maken dan is dit dé behandeling voor jou.

 

Liefs,

Sandra

 

[1] Traditional Chinese Medicine World Foundation. (z.d.). Five Element Framework. https://www.tcmworld.org/what-is-tcm/five-elements/

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »