Heb je vragen of advies nodig? Bel ons op: 0031 88 3366800 of whatsapp ons op: 06 394 492 40
Ontvang 10% korting op je eerste bestelling!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt een kortingscode voor 10% korting op je eerste bestelling. Daarnaast ben je als eerste op de hoogte van onze acties een aanbiedingen.

Abonneer
  • Lorem ipsum

Een mindful schoonheidsritueel

11 Nov 2019

"Onze kwasten nodigen je uit om je schoonheidsritueel mindful uit te voeren."

Wie aandachtig – mindful – leeft in plaats van op de automatische piloot, is zich bewust van de waarde van kleine dingen. Schoonheidsrituelen brengen de aandacht naar het nu. Ook het aanbrengen van make-up vraagt om liefde en aandacht, zegt Sandra Jacobs-Mink van Mink Beauty Concepts. “De manier waarop je dat doet, bepaalt het resultaat: kwaliteitsmomentjes.” Daar horen materialen bij die met liefde en aandacht zijn vervaardigd, zoals de nieuwe MINK Rotterdam heartcrafted brushes. De Master Brushmakers mogen deze titel pas na een vijfjarige opleiding voeren. Sandra: “Zij vervaardigen de kwasten op ambachtelijke wijze met de hand én het hart.”


Hoe zit het met onze schoonheidsrituelen?
Sandra: “Uit onderzoek (GfK, 2016) blijkt dat Nederlanders gemiddeld 4,6 uur per week besteden aan persoonlijke verzorging. Dit houdt in douchen, haar stylen, kleding uitzoeken en aantrekken, scheren en opmaken. Vrouwen besteden gemiddeld 1,4 uur meer aan hun uiterlijk dan mannen. Bij makeup is er een verschil tussen ‘flink uitpakken’ en de ‘natuurlijke uitstraling versterken’. Je wilt je mooier maken om je goed te voelen over jezelf, maar soms ook om indruk te maken op je partner of op anderen. Thuis, als je naar school gaat, op je werk, tijdens een theaterbezoek, bij de bingo, tijdens het sporten, op een verjaardag of tijdens een avond stappen. Met onze makeuplijn Mineralogie kun je zowel ‘uitpakken’ als een natuurlijke look creëren. Al onze producten zijn natuurlijk, ook de minerale make-up. Niet omdat we een trend volgen, maar omdat dat onze levensfilosofie is: het leveren van gezonde, veilige én werkzame natuurlijke cosmetica van de beste kwaliteit. We richten ons op de kritische consument die op zoek is naar betrouwbare merken met een onderbouwde, bewezen filosofie. Wij zijn ervan overtuigd dat natuurlijke cosmetica beter is voor de gezondheid, de huid en de planeet. Onze nieuwe kwastenlijn MINK rotterdam brushes sluit daar perfect bij aan.

Met deze kwasten breng je make-up aan op een groene en glamoureuze manier. Ze nodigen je uit om je schoonheidsritueel mindful uit te voeren.” Leg eens uit? Sandra: “Een mooie makeup vraagt om liefde en aandacht tijdens het aanbrengen. De manier waarop je dat doet, bepaalt het resultaat: kwaliteitsmomentjes. Om dat gevoel van kwaliteit te ervaren, is goed gereedschap het halve werk. MINK rotterdam brushes zijn niet zomaar make-upkwasten. Ze zijn met engelengeduld, chirurgische precisie en passie voor het product vervaardigd. Daarnaast combineren ze de allerbeste materialen en duurzaamheid. Onze Master Brushmakers volgen een vijfjarig opleidingstraject om de kwalificatie ‘Brushmaker’ te mogen voeren. Op ambachtelijke wijze vervaardigen zij de kwasten met de hand én het hart. Ieder detail is daarbij belangrijk. Met onze kwasten creëer je kwaliteitsmomentjes. Ze bezorgen je tientallen jaren plezier voor de spiegel, maar ook erna.”


Hoe gaat dat maakproces in zijn werk?
Sandra: “De Master Brushmakers kiezen vanuit hun ervaring en expertise met uiterste zorg de haarsoort en structuur per type kwast. Vervolgens zetten zij de kwasten stuk voor stuk in elkaar – dat zijn heel arbeidsintensieve technieken. De kwastharen worden niet geknipt, maar met de hand gevormd. Hierdoor blijft de oorspronkelijke schubstructuur van het haaruiteinde intact. Het vormingsproces van een kwast gebeurt op een antistatische marmerplaat. Zo waaieren alle haren zich op de juiste manier in de goede stand uit. De haren worden vervolgens ingebonden. Daardoor laten ze nagenoeg nooit meer los. Het is een zeldzaamheid dat haren een MINK rotterdam brush verlaten.”


Wat voor soort haar gebruikt Mink?
Sandra: “Kwastharen zijn bepalend voor de kwaliteit en de gebruikerservaring. Afhankelijk van het type kwast bevatten MINK rotterdam brushes natuurharen, synthetische haren of een mix van beiden. Natuurhaar heeft van zichzelf natuurlijke schubjes, waardoor het make-up goed opneemt en je heel nauwkeurig kunt shapen en contouren zonder productverlies. Goed voor het milieu én de portemonnee, duurzaam dus. Het natuurhaar is afkomstig van dieren die een goed leven hebben. Zij worden op respectvolle wijze geschoren. Daarbij kijken we goed naar de kwaliteit. Gezonde dieren hebben een glanzende vacht en een goede haarstructuur, alleen deze haren gebruiken we. De synthetische haren – geschikt voor veganisten – benaderen de fijne structuur van echt haar en zijn gemakkelijk in onderhoud. Kunstharen hebben een gladde oppervlaktestructuur en zijn daarom geschikt voor het zeer gelijkmatig aanbrengen van minerale foundations. We kiezen voor onze brushes bewust voor beide haarsoorten. Ze zijn allebei zacht en voelen aangenaam aan op de huid. Van sommige brushes zijn de haarpunten ultradun voor precisie- en detailwerk.”


Hoe zit het met de handvatten?
Sandra: “De handvatten van MINK rotterdam brushes zijn gemaakt van duurzaam kebony hout. Kebony wordt geproduceerd volgens een milieuvriendelijk proces. Daarbij behandelen ze duurzaam zacht hout met een biologische vloeistof waardoor het hout de karakteristieke eigenschappen krijgt van tropisch hardhout. De houtsoort is daardoor vrijwel ongevoelig voor bacteriën. De grepen en penselen liggen prettig in de hand. De zwarte lak met zilveren greep geven de brushes de luxe uitstraling die je van topkwaliteit kwasten mag verwachten.”


Hoe maak je ze schoon?
Sandra: “We hebben daarvoor speciale brushcleansers en soap, die het gebruikersplezier verlengen. We streven hiermee naar een zo duurzaam mogelijk gebruik. Bij normaal gebruik en regelmatig onderhoud met geschikte reinigingsproducten, zijn jarenlange levensduur en vormbestendigheid van onze brushes gewaarborgd.”

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »