Heb je vragen of advies nodig? Bel ons op: 0031 88 3366800 of whatsapp ons op: 06 394 492 40
Ontvang 10% korting op je eerste bestelling!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt een kortingscode voor 10% korting op je eerste bestelling. Daarnaast ben je als eerste op de hoogte van onze acties een aanbiedingen.

Abonneer
  • Lorem ipsum

Routine is killing

25 Jun 2019

“Tsja en dan lees je een artikel in de krant waarbij het stigma er helaas vanaf druipt... Het beeld van de fröbelende, beunhazende, onbekwame schoonheidsspecialist.” Zo begint Sandra Mink-Jacobs van Mink Beauty Concepts een Facebook-post naar aanleiding van een Volkskrant-artikel over schoonheidsspecialisten die ‘riskante behandelingen’ zouden uitvoeren zonder adequate kennis. Sandra grijpt de publicatie aan om te pleiten voor een betere scheiding van gekwalificeerde en ongekwalificeerde specialisten. Met de Mink Academy draagt ze bovendien een flink steentje bij aan het opleidingsniveau.

“De essentie klopt van de Volkskrant-publicatie”, vindt Sandra. Hoog tijd dus om het vak van schoonheidsspecialist uit het verdomhoekje te halen en verder te professionaliseren. “Het vak hoort thuis bij de paramedische beroepen mits op gescreend niveau uitgeoefend. In dit vak zul je moeten blijven bijscholen en óók blijvend moeten worden getoetst op kennis- en kundeniveau en daarop ingeschaald worden. Alleen zo kun je onder het stigma van ‘huidverzorger’ uitkomen”, aldus Sandra. Ook leveranciers hebben daarbij een verantwoordelijkheid, meent ze: “Wij kunnen bijvoorbeeld herhalingstrainingen van apparatuur en behandelingstechnieken niet alleen aanbieden, maar ook verplichten. Kwaliteitsbewaking is en blijft noodzakelijk.” Minks bijdrage aan de kwaliteitsbewaking is de Mink Academy. Sandra is trainer voor Phytocure en Naobay.  De overige trainers zijn de specialisten Annet Leijsen, Anuschka Michels en Elise Thieme-Soffree. In drie vragen leggen ze uit waar hun trainingen voor staan.


3 VRAGEN AAN:
Annet Leijsen
van Salon Esthétique in Eindhoven

Wat behandel jij tijdens de trainingen?
“In de verdiepingstrainingen komt met name de 5 Elementenleer uit de Traditional Chinese Medicine (TCM) aan bod, natuurlijk gekoppeld aan Phyto5. Verder doe ik de inscholingen op de Chroma-Rythmic-apparatuur en daarbij de verdieping over licht en mineralen. Deze compleet nieuwe training biedt veel mogelijkheden om te werken met alle hoogwaardige en biologische cosmeticamerken, dus ook met alles wat Mink in huis heeft.”

Wat is jouw specifieke aanpak?
“Een trainingsdag begint altijd met een kennismakingsronde en de vraag wat er speelt. Het is belangrijk dat collega’s onderling leren en durven sparren over alles wat ze tegenkomen in de praktijk. Omdat ik een gedegen basis in de verdiepingstrainingen superbelangrijk vind, begin ik altijd met een stuk Westers-medische basiskennis – ik ben ook nog werkzaam als natuurgeneeskundige. Dat verduidelijkt bepaalde verbanden naar de Elementenleer in de huid en verzorging in de breedste zin van het woord. Het maakt je zekerder en onderscheidend in je behandelingen en naar je klant. Preventiebeleid in de vorm van adviessupplementen hoort hierbij. Van daaruit maken we de opstap naar de TCM en de Phyto5-werkwijze met producten en apparatuur. In de middag nemen we altijd nieuwe behandelingen door zodat de specialisten alle theorie ook meteen naar de praktijk kunnen vertalen. Het zijn pittige, leerzame en hele leuke dagen!”

Wat is jouw ultieme kennistip?
“Blijf geïnteresseerd en onderscheidend. Zoek en vind een werkwijze binnen ons enorm mooie vak waar je helemaal voor kunt gaan. Routine is killing want je werkt met mensen en die zijn altijd verschillend. Blijf leren. Er is zoveel te leren! Dat hoeven niet altijd hele studies te zijn, maar bij goede en serieuze importeurs is altijd zat leuks te vinden. Voor mij hoort Mink daar zeker bij.”


3 VRAGEN AAN:
Elise Thieme- Soffree
van Salon-Spa Dermalise in Oud-Beijerland

Wat behandel jij tijdens de trainingen?
“In de Phyto5-basistraining behandel ik de achtergrond van Phyto5. We behandelen de elementen – welk huidtype hoort bij welk element – maar ook de seizoenen, emoties en organenparen die gekoppeld zijn aan de elementen. Tijdens de lanceringen van Mineralogie draait het om nieuwe kleuren en technieken op het gebied van minerale make-up. Meestal is dit twee keer per jaar, voorjaar/zomer en najaar/winter. Het is ontzettend leuk om te zien hoe iedereen altijd vol inspiratie en enthousiasme naar huis gaat.”

Wat is jouw specifieke aanpak?
“Tijdens de training wil ik de schoonheidsspecialisten natuurlijk zoveel mogelijk leren, maar ik wil ze ook behoeden voor een overkill. Na de theorie in de ochtend zijn ze getriggerd en willen ze alles weten over de 5 elementen en wat erbij komt kijken. Ik moet ze dan vaak afremmen. De middag vullen we met praktijk: behandelen, ervaren en voelen. Ze gaan aan de slag met de Chroma-Rhytmic, een geweldig apparaat met licht/kleurentherapie, lymfedrainage – met de ritmes van de 5 elementen – en vibratie. Je kan de Phyto5-behandelingen ook uitvoeren zonder apparatuur, maar het vormt wel echt een meerwaarde en dat wil ik iedereen laten ervaren.”

Wat is jouw ultieme kennistip?
“Verwacht niet dat je alles wat je moet weten alleen in een training leert. Als je getriggerd bent, start dan ook met zelfstudie en inlezen. Daarnaast merk ik tijdens de trainingen vaak dat schoonheidsspecialisten zelf maar weinig in de stoel liggen. Mijn tip: lig wat vaker zelf in de stoel. Hier kan je alleen maar van leren en nog beter en enthousiaster worden.”


3 VRAGEN AAN:
Anuschka Michels
van HuidinZicht in Oosteind

Wat behandel jij tijdens de trainingen?
“De element-massagetrainingen van Phyto5 zijn ondersteunend aan het hele systeem en leveren zo ook een grote bijdrage aan de gelaatsbehandelingen. De kracht en meerwaarde van een behandeling zit in het balans brengen van een systeem en in deze element-trainingen gaan we per element zowel met reflexzonemassages als met massages op de meridianen aan de gang. Ik geef ook de Flash Fruitzuur & Bindweefelsmassage Masterclass. Hierin leer je alles in de praktijk over de fruitzuurpeeling in combinatie met een korte bindweefselmassage met de Flash-lijn. Je gaat deze dag ook zelf aan de slag.”

Wat is jouw specifieke aanpak?
“Bij het werken met de vijf elementen is het mogelijk om met de seizoenen mee te bewegen, maar ieder mens heeft zijn eigen constitutie. Met de visie van de 5 Elementenleer, gelaatsdiagnostiek en verschillende massagetechnieken op zowel gelaat als het hele lichaam, kan je heel persoonlijk werken. In de trainingen staat altijd een element centraal, waarbij we in de ochtend een theoriegedeelte hebben waarin we het element toelichten en het emotioneel aspect aan de orde komt. Na de lunch volgt het praktijkgedeelte, waarbij we ermee werken en ervaren.”

Wat is jouw ultieme kennistip?
“Ik geloof in een holistische aanpak: inzicht in de huid is ook naar de binnenkant kijken.”

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »