Heb je vragen of advies nodig? Bel ons op: 0031 88 3366800 of whatsapp ons op: 06 394 492 40
Ontvang 10% korting op je eerste bestelling!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt een kortingscode voor 10% korting op je eerste bestelling. Daarnaast ben je als eerste op de hoogte van onze acties een aanbiedingen.

Abonneer
  • Lorem ipsum

Waarom zou je geen cosmetica moeten gebruiken...

25 Jun 2019

Waarom ik kies voor Groene cosmetica is de filosofie achter MINK BC: ‘Groen is geen kleur maar een lifestyle.’ Vanuit mijn medische achtergrond weet ik hoe belangrijk ‘bewustwording’ is om ‘met de kennis van nu’ op verantwoorde wijze om te gaan met je gezondheid. Healthy-Aging i.p.v. Anti-Aging, is waar ik persoonlijk ook voor wil gaan. Daarom is het voor mij evident ook zelf cosmetica te gebruiken die minder schadelijk is voor je lichaam en ben ik persoonlijk voorstander van behandelingen zonder invasieve technieken, inspuitingen of andere agressieve, hormoon-verstorende methodieken die je immuunsysteem kunnen verzwakken en je daardoor vatbaarder maken voor ziektekiemen, hormonale disbalansen en allergieën, waardoor je uiteindelijk juist sneller veroudert en je huidproblemen krijgt. Een gezonde, gebalanceerde levensstijl is het sleutelwoord vind ik, zonder te overdrijven natuurlijk, want overal waar ‘te’ voor staat is niet goed. Inmiddels loop ik al een aardig poosje in de cosmetica branche mee en heb veel gezien, herzien en geleerd in deze jaren. Mijn persoonlijke motto is heel simpel ‘volg je hart want dat klopt.’

Synthetische versus natuurlijke cosmetica: What’s the difference?
Je huid is het grootste orgaan van je lichaam. Alles wat je erin stopt, opsmeert of aan kapot maakt, komt ook voor een gedeelte in de bloedbaan terecht; moet worden verwerkt door al je organen en je lichaam gaat dan in de ‘survival modus’ om dat wat je kapot maakt, weer te herstellen. Het lijkt allemaal heel onschuldig maar inmiddels komen er gelukkig ook steeds meer wetenschappelijke onderbouwingen dat een mooie huid, een gezond lichaam en een gezonde mentale balans alles te maken heeft met een goed werkend immuunsysteem en optimale darmflora. 

Natuurlijke cosmetica heeft als meerwaarde dat, mits de formules zorgvuldig zijn samengesteld (ook hier heb je nog veel onderling verschil tussen), er gebruik wordt gemaakt van ‘wat de natuur gegeven heeft’ met vaak een zeer hoge opneembaarheid en werkzaamheid. Ik zet zelf wel een kanttekening bij het zgn. lezen van de INCI-lijsten als je daar niet voor gestudeerd hebt. Ik vind echt dat je Biochemicus moet zijn om cosmetica formules zorgvuldig te kunnen interpreteren en dat dat niet kan vanuit de enkele claims van stoffen per ingrediënt. Ook water kan giftig zijn, mits verkeerd gebruikt. Dit geldt natuurlijk ook voor cosmetica.  De keuze voor natuurlijke cosmetica is meestal gebaseerd op formules vrij van toxische stoffen of ingrediënten die schadelijk kunnen zijn voor de huid. Maar ook dat hangt weer samen met zuiverheid, percentages en de juiste combi formules. Dit geldt ook voor stoffen die staan op de lijst van ‘grootste allerganten’ waar ook essentiële oliën toe behoren zoals  linalool (lavendelextract) om maar een voorbeeld te noemen.  Alles staat of valt met de juiste samenstelling van de formule.

Welke meerwaarde biedt natuurlijke cosmetica de schoonheidsspecialist?
Vaak is de vraag of natuurlijke cosmetica ook wel echt huid verbeterend is en niet alleen maar ‘feel good.’

Je kunt je voorstellen dat de keuze voor dé filosofie achter het merk ook hierin bepalend is. Ben je meer technisch en feitelijk gericht dan kun je voor een groen High-Tech merk kiezen, een Cosmeceutical die ook heel mooi op celniveau werkt maar uit natuurlijke ingrediënten bestaat. Formules gebaseerd op aromatherapie werken meer orthomoleculair en hiermee bereik je op een hele andere manier resultaat en huidverbetering. Je kunt op drie lagen werken: fysiek, energetisch en emotioneel.

De meerwaarde voor de Schoonheidsspecialist is puur een keuze in ‘waar sta je voor.’ Want ook hier zijn meerdere wegen die naar Rome leiden maar je moet er zelf wel in geloven en van overtuigd zijn.

De meerwaarde zit hem dus in de specialist zelf: adviseren vanuit je hart met de juiste kennis en kunde en daarmee het resultaten bereik. Dan pas kun je echt het verschil maken

En wat betreft wetenschappelijke studies en wetenschappelijke onderbouwingen heb ik ook mijn eigen bescheiden mening: ‘degeen die betaalt die bepaalt.’ Hoogleraren worden betaald door de farmaceutische industrie en grote cosmeticafabrikanten om studies te verrichten die heel kostbaar zijn. Kleine fabrikanten hebben dat geld gewoonweg niet.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »