Heb je vragen of advies nodig? Bel ons op: 0031 88 3366800 of whatsapp ons op: 06 394 492 40
Ontvang 10% korting op je eerste bestelling!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt een kortingscode voor 10% korting op je eerste bestelling. Daarnaast ben je als eerste op de hoogte van onze acties een aanbiedingen.

Abonneer
  • Lorem ipsum

Ziek, griep, verkouden, bronchitis tot aan longontstekingen? Het is weer primetime!

19 Jan 2023
door Sandra Jacobs-Mink

Je hoort het overal om je heen. De media geeft er ook weer veel aandacht aan. Virussen, bacteriën en griep hoort nu eenmaal bij deze Winterse periode van het jaar. Doordat we de afgelopen paar jaar minder blootgesteld zijn aan de normaal heersende virussen zoals bijvoorbeeld het Rhinovirus, RS virus en het Influenzavirus, moet ons immuunsysteem hier ook weer even in resetten.

Wanneer je gewoon gezond bent, pik je hier vast ook wel wat aan symptomen van mee en is een beetje snotteren of lichte griep voor de meeste mensen meestal niet zo’n ramp. Het immuunsysteem is meestal goed in staat is om de meeste ‘aanvallen’ geheel of gedeeltelijk op te vangen.. Het geeft je lichaam dan weer extra antistoffen en een versterkt immuunsysteem. Wanneer je een minder sterk gestel hebt en je gezondheid wat minder goed is, kun je er wel voor zorgen dat je je voeding, levensstijl en mindset aanpast om minder vatbaar te zijn voor een ernstig verloop.

Januari, zo na de feestdagen is het vaak weer een mooie start voor meer bewustwording voor extra vitamines, mineralen en lifestyle. Extra beweging, wat meer letten op een gezonde balans in wat je eet en drinkt. Goed slapen en rust nemen, maar natuurlijk ook een vitaliserende behandeling in het beauty instituut voor een gezonde huid en meer…

Wanneer je de griep toch onverhoopt hebt of strontverkouden bent, kun je voor een milder verloop starten met een Vitality kuur van 20 dagen. 1 ampul per dag van deze vitaminecocktail ondersteunt en versterkt jouw immuunsysteem op natuurlijke wijze bij een beter en sneller herstel door de Koninginnebrij wat een schat aan eiwitten, mineralen, vitaminen A, D, E, K, C en B en andere stoffen geeft. De Astragalus in deze vitaminecocktail heeft ook een positief effect op de luchtwegen.

Start de dag ook met extra beweging voor het ontbijt. Slechts 15 minuten per dag wat extra oefeningen doen, stimuleert de bloedsomloop, brengt de stofwisselingsprocessen actief op gang en is goed voor de hersenfunctie.

Ga lekker naar buiten om je weerstand te boosten en Vitamine D op te doen. Maar let op! Wanneer je erg gestrest bent, slecht slaapt of vermoeid bent heb je vaak een tekort aan Magnesium door een verlaagde Serotonine spiegel. Magnesium wordt niet voor niets het anti-stress mineraal genoemd. Er zijn verschillende soorten Magnesium. De formule van de Feel Good bestaat uit Glycerofosfaat. Dit is een organische verbinding die zeer goed opneembaar en goed verdraagbaar is voor maag en darmen en actieve B-vitamines: vit B6, vit B9 (foliumzuur), vit B12 en taurine. Wanneer je een verlaagd Magnesiumgehalte hebt, neem je ook niet zo goed Vitamine D op. Het sowieso goed voor iedereen om tijdens de wintermaanden extra Vitamine D te nemen voor ondersteuning van de celprocessen, hart, botten en weerstand.

Naast een zo gezond mogelijk voedingspatroon is extra Zink is hierin ondersteunend. Een Banaan bijvoorbeeld en een paar Paranoten per dag geeft al een aardige dosis Zink extra.

Ga op zoek naar wat voor jou werkt, past in je levensstijl en wees bewust in wat je zelf kunt doen voor meer gezondheid. Niet alles is maakbaar en wees ook niet te perfectionistisch en streng in je doelen want dat hou je meestal niet vol. Maar elke stap is er één, ook al zijn het soms babystapjes en loop je af en toe achteruit.

Wees vooral lief voor jezelf! En oh ja, hou je nek warm! Een warme sjaal om je nek, beschermt jouw lichaam beter tegen kou vatten volgens de TCM (Traditionele Chinese Geneeskunde).

Een kleine moeite met groot resultaat…

#lifestylegeneeskunde #preventievegezondheid

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »