Heb je vragen of advies nodig? Bel ons op: 0031 88 3366800 of whatsapp ons op: 06 394 492 40
Ontvang 10% korting op je eerste bestelling!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt een kortingscode voor 10% korting op je eerste bestelling. Daarnaast ben je als eerste op de hoogte van onze acties een aanbiedingen.

Abonneer
  • Lorem ipsum

Geur in je leven

24 Apr 2020

Geur speelt een bepalende rol in je leven. Het helpt je om belangrijke keuzes te maken. In geval van gevaar bijvoorbeeld. Je ruikt een brandlucht in huis en denkt ‘O ja, verhip, de pizza ligt nog in de oven. Eruuuiiit!!!’ Of denk aan de kip die je was vergeten in de koelkast te leggen. Blèèèghhh.

Je neus is je kompas
Je neus is ook je kompas bij leuke en lekkere dingen. Geur bepaalt bijvoorbeeld voor 90% de smaak van eten en drinken. Bij de keuze van je partner, ga je naast karakter en uiterlijk vooral af op ‘het luchie’ van iemand (ook al vind je die, nu je de persoon iets beter kent, niet altijd even prettig ). En denk ook aan de geur van gewassen kleding, bloemen, de zee, het bos, je kind(eren), noem maar op. Je wordt er blij van… mmmmmm.

Geur is emotie
Ons reukorgaan bevat wel dertig miljoen reukcellen, die tienduizend - en volgens sommige bronnen zelfs biljoenen - verschillende geuren kunnen waarnemen. Wanneer je ruikt, dan gaat er een signaal via de reukcellen en haartjes naar het reukgedeelte van je hersenen. Dan gebeurt er iets. Geur is gekoppeld aan herinneringen en emoties.

Geluksgevoel
Geur roept dus allerlei beelden en associaties op. Een lekkere geur appelleert aan een prettig gevoel en kan je heel gelukkig maken. Dat kan ook een ontspannend (wellness), fris of zelfverzekerd gevoel zijn. Om die reden gebruik je eau de toilette, parfum of andere cosmeticaproducten die ervoor zorgen dat je lekker ruikt. Dat is ook waarom mensen willen dat bijvoorbeeld kleding, de auto en het huis aangenaam geuren.

Geen chemisch luchtje
Er zijn talloze manieren te bedenken hoe je een lichaam of omgeving lekker kunt laten ruiken of een geur in een ruimte kunt verspreiden. Nee, we bedoelen niet waar je nu aan denkt. Nou oké, vooruit, we noemen het beestje bij de naam: ook wij laten wel eens een scheet. Per ongeluk natuurlijk. En ja, eerlijk is eerlijk, soms ook express (omdat de fysiotherapeut zegt dat ’t soms ook nodig is).

Zo dat is eruit, nu serious talk…

Je woning lekker laten geuren? De laatste jaren zie je allerlei merken en producten van home fragrances als paddestoelen uit de grond schieten. Veel concerns hanteren echter geen originele ingrediënten om geuren te creëren. Dan zit er letterlijk een chemisch luchtje aan verzorgingsproducten en ook huisgeuren. En als je dan even terugleest en bedenkt dat een geur superpersoonlijk is… tsja.

Hetzelfde geldt voor parfums voor het lichaam. Wanneer een parfum of eau de toilette anders dan anders is en louter is samengesteld uit natuurlijke ingrediënten ruikt dat toch lekkerder?

Acqua Alpes
MinkBC heeft met Acqua Alpes een frisse, energieke en verkwikkende geurcollectie op natuurlijke basis in huis. De oorsprong ligt in de Oostenrijkse Alpen en het is er voor heren, dames èn dankzij een serie geurstokjes ook voor het interieur.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »