Heb je vragen of advies nodig? Bel ons op: 0031 88 3366800 of whatsapp ons op: 06 394 492 40
Ontvang 10% korting op je eerste bestelling!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt een kortingscode voor 10% korting op je eerste bestelling. Daarnaast ben je als eerste op de hoogte van onze acties een aanbiedingen.

Abonneer
  • Lorem ipsum

Gezond de zomer door!

21 Jul 2020

De zomer hoort in de Chinese geneeskunde bij het element vuur. Warmte stijgt, waardoor je hart, hoofd en huid het meest gevoed worden. Een logisch gevolg is dat je hartritme en bloeddruk in de zomer wat hoger zijn dan in de andere seizoenen. Het is van belang om je systeem in balans te houden. De producten van RIES Herbal tea kunnen je hierbij helpen.

Vuur

 

Van nature


Iets waar de zomer van nature bij helpt is dat je relaxed bent, wat goed is voor je huid. Stress maakt je huid namelijk gevoeliger en je reageert sneller op invloeden van buitenaf. Op de lange termijn kan het zelfs zorgen voor huidveroudering. Je kunt ook een dag naar het strand gaan; het zand en zout uit de zee fungeren als een scrub, waarmee je dode huidcellen kunt verwijderen. Ook werkt zout antibacterieel, waardoor puistjes uitdrogen en je een gladdere huid krijgt. Smeer je uiteraard wel goed in! In de avond is het dan wel van belang dat je je huid goed reinigt, want zonnebrandcrème kan je huid onrustig maken. Dan is het in de avond ook belangrijk dat je goed reinigt met lauwwarm water en een afspoelbare, milde cleanser.

 

RIES Herbal Tea voor extra ondersteuning van je huid


Naast deze voordelen die de zomer je biedt, kun je je huid ook zelf een handje helpen van binnenuit. Het is belangrijk om verkoelend te drinken. Dit kun je doen door Herbal Skin met bamboe toe te voegen aan je RIES oolong thee. Dit heeft een verkoelend effect waardoor je warmteklachten op je huid voorkomt.

De huid wordt in dit seizoen goed doorbloed en doordat je gaat zweten is het belangrijk dat de poriën van de huid open zijn, zodat je af kunnen koelen. Als je last hebt van eczeem zijn de poriën gesloten, waardoor je op deze plaatsen dus niet kunt koelen en de jeuk toeneemt. Je krijgt dan de neiging dit open te krabben, zodat er vocht bijkomt en de jeuk stopt. Dit is de interactie tussen de elementen vuur en water (hier horen de nieren bij). 

Ook komt je vochtregulatie in de zomer onder druk te staan, wat zich onder andere uit in dikke enkels. Het is dus belangrijk om genoeg te drinken om je vochthuishouding in balans te houden. Maar als je last hebt van dikke enkels is het beter om geen koud water te drinken. Als je vocht vasthoudt, is dat namelijk een teken dat je te koud eet en drinkt. Het vochtmetabolisme is niet in staat om circulatie tot stand te brengen. Om dit in beweging te zetten, is er warmte nodig. Het is daarom beter om thee te drinken, hierdoor nemen je klachten af. 

 

Hitteklachten


Bij extreem hete dagen of bij hitteklachten (zonneallergie, hoofdpijn, overmatig transpireren, huidirritatie) moet je ervoor zorgen dat de vochthuishouding wat kouder is. Dit kun je doen door Herbal Slim met gentiana toe te voegen aan je RIES Herbal tea. 

 

Mannen en testosteron


De zomerzon heeft ook invloed op de man; het verhoogt zijn testosteronniveau, wat belangrijk is voor zijn sixpack en de nodige sexappeal. Maar mannen hebben in de zomer ook een grote behoefte aan zoetigheid, wat weer een negatieve invloed heeft op het testosteronniveau. Voor mannen is het advies om in plaats van dat biertje of een glas fris RIES Herbal tea te drinken met Herbal Vital met ginseng. Dit stimuleert namelijk een goede doorbloeding van de spieren en verbetert de opname van zuurstof in het bloed. Ook verhoogt het je fysieke en mentale prestaties en je energieniveau.

 

Geniet!


De zomer hoort in de Chinese geneeskunde bij het element vuur en bij dit element hoort de hartenergie. Daarom is de zomer het beste jaargetijde om je hart open te stellen, het te volgen en je te laten leiden door je intuïtie. Daarmee laat je je gevoel de boventoon voeren over je verstand. Denk maar aan alle verliefde stelletjes op het strand en vakantieliefdes. 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »