Heb je vragen of advies nodig? Bel ons op: 0031 88 3366800 of whatsapp ons op: 06 394 492 40
Ontvang 10% korting op je eerste bestelling!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt een kortingscode voor 10% korting op je eerste bestelling. Daarnaast ben je als eerste op de hoogte van onze acties een aanbiedingen.

Abonneer
  • Lorem ipsum

Met minerale make-up op de zon in! Kan dat wel?

19 Jul 2021
door Sandra Jacobs

Foundation en natuurlijke zonbescherming

Foundations, je hebt ze in alle soorten en maten met als hoofddoel om jouw huid mooi te egaliseren. Als een crème, balm, of poeder, met een natuurlijke dekking, medium of volledig. Je kiest voor de foundation die bij jou past. Maar er zijn nog veel meer verschillen waar je op kunt letten bij de keuze van jouw perfecte foundation...
 

Foundation formule op natuurlijke basis

Er zijn nog veel meer verschillen waar je op kunt letten bij het zoeken naar dé perfecte foundation. Bijvoorbeeld of de foundation een formule op natuurlijke basis heeft zonder synthetische geur- en kleurstoffen. De samenstelling van jouw favoriete foundation kan namelijk ook zomaar jouw huid verstoppen door huid afsluitende ingrediënten zoals talk, siliconen of minerale oliën. 

Door gebruik van (Synthetische) stoffen in make-up en cosmetica kan jouw huid uit balans raken. Dit kan een allergische reactie op de huid veroorzaken en de huid verstoppen. Hierdoor kun je pukkeltjes of zelfs meer rimpels krijgen.

 

Minerale foundation aanbrengen

 

Foundation met een minerale zonnefilter

Je wilt natuurlijk alleen het beste voor jouw huid en daarbij wil je haar ook zo goed mogelijk beschermen tegen de zon. Dan is het belangrijk ook te weten of er een zonnefilter in jouw foundation zit of niet.

Minerale Foundations beschikken ook over minerale zonnefilters. Dit zijn zonnefilters die een licht reflecterende werking hebben en de schadelijke UVA en UVB stralen afweren en hiermee verbranding en zonneschade voorkomen [1]. Titanium Dioxide en Zink Oxide zijn de natuurlijke zonnefilters in minerale foundations die bescherming bieden tegen Ultraviolet licht (UVA en UVB). Titanium Dioxide voorkomt daarnaast huidveroudering en geeft ook de mooie dekking. Zink Oxide helpt ook ontstekingen te verlichten en werkt als een antioxidant. Daarnaast is er nog een derde mineraal dat ervoor zorgt dat jouw huid tegen de zon wordt beschermd en dat is Iron Oxide. Dit mineraal blokt infrarode straling waardoor jouw huid lekker koel blijft en geeft ook de kleur aan de make-up [2].

 

Siliconen coating

Kijk wel even of de zonnefilters die gebruikt worden in jouw minerale make-up geen siliconen coating bevatten. Siliconen worden meestal als Dimethicone, Methicone of cyclopentasiloxane op de INCI (ingrediënten) lijst vermeld, want dan zit er Titaniumdioxide op basis van nanotechnologie in de formule. Dit betekent dat er hele kleine deeltjes door de huid barrière kunnen komen wanneer de Siliconencoating wordt opgelost door bijvoorbeeld zwemmen of transpireren. Er zijn inmiddels diverse wetenschappelijke onderzoeken bekend dat dit de gezondheid kan schaden [1,3,4].

 

 

De minerale foundations van Mineralogie

Maar goed nieuws! De dierproefvrije 100% minerale foundations van Mineralogie zijn niet op basis van nanotechnologie en daardoor veilig. De vloeibare make up van Mineralogie zoals bijvoorbeeld de Liquid Hydration hydrateert en verzorgt de huid extra door toevoeging van plantenextracten, Vitamine A en E en beschikt ook over een zonnefactor 15. Net zoals onze BB Creams en de Pressed Mineral Foundations. De Pressed Foundations zijn geperst met zuiver amandelolie die jouw huid ook nog eens extra verzorgt. De losse poeders oftewel de Loose Mineral Foundations en Loose Mineral Blushes hebben een SPF 26. Dit komt doordat deze niet vermengd zijn met andere werkstoffen maar puur uit alleen mineralen bestaan. Hierdoor is de loose minerale foundation van Mineralogie (verkrijgbaar in een jar of dispensing brush) geschikt voor de meest gevoelige huid die bijna nergens tegen kan.

 

Met Mineralogie make-up in de zon

En weet je wat zo fijn is? Je kunt gewoon, op een mooie zomerse dag, jouw favoriete Mineralogie foundation opdoen en lekker over de boulevard flaneren, een terrasje pakken of er zelfs mee naar het strand gaan zonder dat jouw huid tegen gaat sputteren. Deze minerale foundations blijven comfortabel en lekker luchtig aanvoelen zonder de natuurlijke huidbalans te verstoren en de huid af te sluiten.

 

Wist je dat mineralen waterafstotend zijn?

Hierdoor blijft jouw make up perfect zitten gedurende de dag en is jouw huid nog goed beschermd ook. Even bijwerken af en toe met bijvoorbeeld de Dispensing Brush Matte Clear en jouw look blijft flawless. 

 

Ik spreek al meer dan 10 jaar uit eigen ervaring. Op mijn gezicht echt geen andere make up dan Minerale.

Let the sun shine!

Liefs,

Sandra

 

[1] Jain, S. K., & Jain, N. K. (2010). Multiparticulate carriers for sun‐screening agents. International journal of cosmetic science, 32(2), 89-98.

[2] Bernstein, E. F., Sarkas, H. W., & Boland, P. (2021). Iron oxides in novel skin care formulations attenuate blue light for enhanced protection against skin damage. Journal of Cosmetic Dermatology, 20(2), 532-537.

[3] R. Winter, "A Consumer's Dictionary of Cosmetic Ingredients" (New York, Three Rivers Press, 1999)

[4] Hagedorn-Leweke, U. and Lippold, B.C. Accumulation of sunscreens and other compounds in keratinous substrates. Eur. J. Pharm. Biopharm. 46, 215– 221 (1998).

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »